PELIRIIPPUVUUS

Peliriippuvuus (rahapeliriippuvuus) on pakonomaista pelaamista, joka voi olla jatkuvaa tai siihen liittyy toistuvia uhkapelijaksoja. Pelaaminen jatkuu, vaikka siitä seuraa yhä pahenevia vastoinkäymisiä, velkaantumista ja ihmissuhdeongelmia.

Riippuvuuksille tyypillisesti peliriippuvuuteen liittyy kieltäminen ja salaaminen muilta. Valheiden verkko, häpeä ja ahdistus voi ajaa peliriippuvaisen niin vaikeaan umpikujaan, että hän voi olla jopa itsetuhoinen. Peliriippuvuuteen liittyy usein mielialahäiriöitä ja päihdeongelmia, jotka voivat olla sekä syitä että seurauksia.

Peliriippuvuuteen liittyy kognitiivisia vääristymiä, virheellisiä tulkintoja ja hallitsemattomia käyttäytymisketjuja, joiden tunnistaminen ja muuttaminen on oleellista.

Riippuvuuksia voidaan hoitaa tehokkaasti muutosvalmennuksen menetelmillä. Muutosvalmennuksessa riippuvuusongelmaa käsitellään kokonaisvaltaisesti. Lähdetään yhdessä purkamaan tilannetta selvittämällä taustalla olevia syitä. Ongelmaa ylläpitäviä ajattelu- ja käyttäytymismalleja ja etsitään uusia näkökulmia ja vaihtoehtoja toimimattomien tilalle. Muutosvalmennus on motivoivaa ja tavoitteellista työskentelyä, joka vie kohti tavoitettasi ja positiivista muutosta. Ota yhteyttä, keskustellaan!