PÄIHDETERAPIA

Jos alkoholin tai jonkin muun päihteen käyttö mietityttää tai vaikuttaa haitallisesti elämänlaatuusi ja olisit valmis joko vähentämään tai lopettamaan käytön kokonaan, saat siihen apua, tukea ja työkaluja.

Saat tukea tilanteen vakauttamiseen ja hallintaan. Kartoitetaan lähtötilanne, haasteet ja selkeytetään muutostavoitetta, jota kohti olisit valmis kulkemaan.

Tutkitaan yhdessä mitä syitä ongelman taustalla oikeasti on ja etsitään keinoja ja ratkaisuja, joista on konkreettista apua juuri sinulle. Keskustellaan sinun toiveistasi, tarpeistasi ja tavoitteistasi. Jokainen meistä on yksilö ja elää omassa tilanteessaan, joten myös menetelmät ovat yksilöllisiä.

Sinulla on mahdollisuus keskustella ammattilaisen kanssa rauhassa ja yksityisesti. Voimme yhdessä käsitellä ongelmaa ylläpitäviä ajatus- ja toimintamalleja ja etsiä niiden tilalle uusia näkökulmia, toimivampia vaihtoehtoja ja ratkaisuja, jotka vievät kohti positiivista muutosta.

Lähtökohtana on motivoiva toimintatapa sekä ratkaisu- ja voimavarasuuntautunut tavoitteellinen työskentely, joka vie kohti muutostavoitettasi. Hyväksyvässä ja kannustavassa yhteistyössä.