ALKOHOLIN LIIKAKÄYTTÖ

Stressi, ahdistus, masennus, unettomuus tai ongelmat ihmissuhteissa, voivat olla syitä juomiseen. Toisaalta liiallinen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa niitä kaikkia. Juominen on voinut liittyä hauskoihin hetkiin tai olla satunnaista tissuttelua, mutta määrät ovat huomaamatta kasvaneet haitalliselle tasolle.

Juomisen määrien ohella kannattaa kiinnittää huomiota myös juomisen vaikutuksiin omaan elämänlaatuun. Miten se vaikuttaa omaan arkeen ja toimintaan. Liikajuominen vaikuttaa negatiivisesti työkykyyn, jaksamiseen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin.

Alkoholin liikakäyttö aiheuttaa fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia haittoja, mutta riippuvuus alkoholiin ei ole vielä kehittynyt. Tässä vaiheessa on syytä pysähtyä, koska jatkuessaan alkoholin liikakäyttö johtaa alkoholiriippuvuuteen.

Voi olla vaikeaa itse arvioida, milloin alkoholi on liian isossa roolissa omalla kohdalla. Päihdeterapiasta saat tukea juomisen vähentämiseen ja lopettamiseen. Ota yhteyttä ja tule keskustelemaan. Voit hyötyä jo muutamasta käyntikerrasta tai voimme yhdessä suunnitella juuri sinun tilanteeseesi ja tarpeeseesi parhaiten sopivan ohjelman.